Wawrinka naar huis na eerste ronde Wimbledon

Op de openingsdag van het Britse grandslamtoernooi werd ook de Nederlandse tennisster Richèl Hogenkamp uitgeschakeld.

Foto Adrian Dennis/ AFP

Stan Wawrinka is al in de eerste ronde van het Britse tennistoernooi Wimbledon uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Zwitser verloor van Daniil Medvedev. De Rus was in vier sets te sterk: 6-4, 3-6, 6-4, 6-1.

Op de vorige grand slam, het Franse tennistoernooi Roland Garros, bereikte Wawrinka nog de finale. Hij verloor daarin van Rafael Nadal. De Spanjaard bereikte zeer eenvoudig de tweede ronde van Wimbledon. Hij schakelde op de openingsdag de nummer 137 John Millman uit met 6-1, 6-3, 6-2. Het was zijn eerste wedstrijd op gras na het behalen van zijn tiende zege op het gravel van Parijs.

Andy Murray, de nummer één van de wereld, won ook makkelijk zijn eerste partij. Hij versloeg met 6-1, 6-4, 6-2 Aleksandr Boeblik, de mondiale nummer 135. De andere favorieten voor de eindezege in Wimbledon zijn Roger Federer en Novak Djokovic. Zij komen later deze week in actie.

Ook Hogenkamp uitgeschakeld

Ook de Nederlandse tennisster Richèl Hogenkamp kwam niet verder dan de eerste ronde op Wimbledon. Ze verloor van de Amerikaane Madison Brengle, de nummer 94 van de wereld in twee sets: 6-3, 6-3.

In de eerste set verloor de Doetinchemse drie keer haar eigen servicebeurt en wist daar één break tegenover te stellen. In de tweede set verloor ze bij 2-3 opnieuw haar service. De Amerikaanse maakte geen fout meer en benutte op 5-3 haar eerste matchpoint. Het is de eerste zege ooit voor Brengle op Wimbledon. In de tweede ronde wacht de Tjechische sterspeelster Petra Kvitova. Zij is tweevoudig Wimbledonkampioen.

Twee jaar geleden bereikte Hogenkamp de tweede ronde van de Britse grand slam. Dat was haar beste resultaat. Dit jaar won de tennisster veertien wedstrijden op rij. Op Roland Garros versloeg ze in de eerste ronde verrassend voormalig nummer één Jelena Jankovic. Een ronde later verloor ze van de Belgische Elise Mertens.

Robin Haase, de nummer 38 van de wereld, neemt het in de eerste ronde op tegen Frances Tiafoe (nummer 63). De nummer 23 bij de vrouwen, Kiki Bertens, speelt tegen de mondiale nummer 62 van de wereld. De Roemeense Sorana Cirstea.