Boksen

Volksheld Pacquiao raakt zijn wereldtitel kwijt

Manny Pacquiao (rechts) verloor het titelgevecht van Jeff Horn. Foto Patrick HAMILTON/AFP

De Australische bokser Jeff Horn heeft Manny Pacquiao uit de Filippijnen onttroond als wereldkampioen in het weltergewicht van boksbond WBO. Zo’n 50.000 fans zagen zondag in Brisbane een intens gevecht over twaalf rondes. De jury wees Horn unaniem aan als winnaar. „Dat heb ik te respecteren”, zei de 38-jarige Pacquiao, die Horn in de negende ronde bijna knock-out sloeg. De Filippijnse volksheld zag het gevecht als ‘opwarmertje’ voor een nieuwe krachtmeting met Floyd Mayweather. De kampioenen troffen elkaar twee jaar geleden in Las Vegas voor het lucratieve ‘Gevecht van de Eeuw’. Mayweather (40) won op punten, ging ongeslagen met pensioen, maar werkt aan een rentree. Op 26 augustus neemt de Amerikaan het op tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor. Pacquiao wil revanche nemen op Mayweather, maar moet eerst zijn wereldtitel terugkrijgen. (ANP)

    • Pieter de Vries