Achttien doden bij busongeluk in Duitsland

De Duitse politie bevestigt dat de slachtoffers zijn omgekomen in de bus nadat die vlam vatte en volledig uitbrandde.

Ambulances en brandweerwagens bij de plek waar een bus op een vrachtwagen botste bij Münchberg, in Duitsland.
Ambulances en brandweerwagens bij de plek waar een bus op een vrachtwagen botste bij Münchberg, in Duitsland. Foto Reuters/News5

Bij een ernstig busongeluk maandagochtend in het zuiden van Duitsland zijn achttien mensen om het leven gekomen. De bus vloog in brand nadat zij in botsing kwam met een vrachtwagen. Aanvankelijk ging het om achttien ‘vermisten’, maar de politie gaat er intussen officieel vanuit dat al deze achttien mensen zijn omgekomen bij het ongeluk. Dat meldt onder andere de Duitse krant Die Welt.

De overige dertig inzittenden van de bus raakten gewond, van wie een aantal ernstig.

De tourbus reed in zuidelijke richting op de A9 en botste tussen Leipzig en Neurenberg op een langzaam rijdende vrachtwagen. De bus vatte daarna vlam en brandde volledig uit, zegt een politiewoordvoerder tegen de Süddeutsche Zeitung.

“Er is alleen nog een geraamte van over.”

Passagiers waren voornamelijk senioren

In de bus zaten 46 reizigers, voornamelijk senioren, en twee chauffeurs. Het niet duidelijk hoe lang de bus al onderweg was voordat het ongeluk gebeurde. Er worden voorlopig zo min mogelijk details over de bus en de passagiers vrijgegeven, laat de woordvoerder weten. Het zou gaan om een groep uit de deelstaat Saksen.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie van de regio Oberfranken rond 07.00 uur in de ochtend. Er zijn meerdere traumahelikopters ter plaatse. De snelweg was tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de noordelijke rijrichting weer geopend. De andere kant op blijft de rest van de dag gesloten.

    • Lisa Dupuy