Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto AFP
 1. Ruzie in de familie Kohl


  Prachtig stuk van de Frankfurter Allgemeine over de ruzie in de familie Kohl, vindt correspondent Juurd Eijsvoogel. Waarom die begrijpelijk is maar slecht voor Duitsland. En waarom Kohl een Duitse staatsbegrafenis had moeten hebben in Berlijn, maar de primeur van Straatsburg toch ook mooi is.

 2. Hij vluchtte uit Raqqa en wil weten hoe het nu met de stad is

  Een interessant stuk in Foreign Policy van een gevluchte inwoner van Raqqa, die zich afvraagt wat er met zijn voormalige woonplaats gaat gebeuren nadat die bevrijd is door de Syrian Defence Forces. Wat zal deze door Koerden gedomineerde strijdkracht doen met de Arabische inwoners van de stad? Tip van correspondent Toon Beemsterboer.

 3. Hoe de hard-linkse Twittercultuur vrij debat schaadt


  L.A.-correspondent Diederik van Hoogstraten las in de National Post een scherpe analyse van ‘Stupid Twitter Land’, de hard-linkse cultuur die angst inboezemt en vrij debat aan banden legt.

 4. Wat je ‘smart desk’ over jou weet

  Onheilspellend verhaal van Bloomberg, vindt buitenlandredacteur Jacco Hupkens: het bureau van de toekomst houdt jou, werknemer, in de gaten - en brengt je baas op de hoogte van je activiteiten.

 5. ‘Fake news’ door de eeuwen heen

  Hoe nepnieuws het revolutionaire vuurtje in 18e-eeuws Frankrijk opstookte, leest techredacteur Wouter van Noort bij Chris Ledford op Medium. Oftewel: ‘fake news’ door de eeuwen heen.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.