28 gewonden bij schietpartij nachtclub VS

Volgens de politie werden 25 mensen geraakt door kogels. Alle gewonden zijn buiten levensgevaar.

De nachtclub in Little Rock waar de schietpartij plaatsvond. Alle 28 gewonden zijn buiten levensgevaar, aldus de politie.
De nachtclub in Little Rock waar de schietpartij plaatsvond. Alle 28 gewonden zijn buiten levensgevaar, aldus de politie. Foto Andrew DeMillo / AP

Bij een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse stad Little Rock (Arkansas) zijn zaterdagochtend vroeg (lokale tijd) 28 gewonden gevallen. 25 van hen raakten gewond door kogels, meldt de politie op Twitter.

Twitter avatar LRpolice Little Rock Police #UPDATE 28 injured in the W 6th Street Shooting, 25 from GSW’s and 3 from unrelated injuries. At this time, ALL are expected to survive.

Het zou niet gaan om een terreurdaad, maar een ruzie. Door de schotenwisseling brak paniek uit in de nachtclub en in het gedrang raakten er nog drie mensen gewond. Alle 28 gewonden zijn buiten levensgevaar, aldus de politie.

Schietpartijen

De politie doet momenteel onderzoek in de club en denkt dat er meerdere schutters betrokken waren bij de schietpartij. Er zijn nog geen arrestaties verricht en over de daders is nog niets bekend.

De gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, heeft in een reactie laten weten dat de problemen in de stad Little Rock de afgelopen tijd lijken te intensiveren: “Elke paar dagen lijkt een schietpartij wel het nieuws te domineren.”