Postbezorging

‘Sandd aast op rol PostNL op particuliere markt’

Post versturen is nu veel te duur, vindt Sandd.
Post versturen is nu veel te duur, vindt Sandd. FOTO ANP

Sandd wil concurreren met PostNL op de particuliere markt. De tweede postbezorger van Nederland kan de dagelijkse postbezorging naar eigen zeggen veel goedkoper. Dat meldt De Telegraaf, die zich baseert op een bedrijfsplan dat Sandd in november heeft ingediend bij het ministerie van Economische Zaken.

Het gaat Sandd om de „universele postdienstverlening” (upd). Die is op dit moment in handen van PostNL en omvat het recht en de plicht om brievenbussen te plaatsen en vijf dagen in de week post te bezorgen. Maar PostNL is veel te duur, vindt Sandd, waardoor de postzegelprijs „kunstmatig” hoog is. Krijgt Sandd zijn zin, dan zou de postzegelprijs omlaag kunnen van 78 naar 55 eurocent, aldus het plan. (NRC)