FC Utrecht-speler Leeuwin aangereden door scooter

Ooggetuigen melden dat het gaat om een ‘bewuste’ actie. De politie weerspreekt deze lezing.

De verdediger van FC Utrecht werd aangereden bij het trainingscomplex en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De verdediger van FC Utrecht werd aangereden bij het trainingscomplex en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Foto Robert Oosterbroek/ ANP

Ramon Leeuwin is vanmiddag bij het trainingscomplex van FC Utrecht aangereden door een man op een scooter. Na onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht blijkt dat de voetballer een hersenschudding heeft opgelopen en enkele zware kneuzingen. Hij moet de komende dagen rust houden en kan niet mee op trainingskamp in Oostenrijk. Dat meldt de voetbalclub op haar website.

Ooggetuigen melden op Twitter dat de dader “bewust” de verdediger van FC Utrecht heeft aangereden. Een woordvoerder van politie Midden-Nederland ontkent deze lezing.

“Wij hebben geen aanwijzingen dat het gaat het om een gerichte actie richting de Utrecht-voetballer.”

Dader aangehouden door Utrecht-spelers

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man reed op een gestolen scooter. Bij het trainingscomplex zag hij een agent staan, aldus de politiewoordvoerder, waarna de scooterrijder rechtsomkeert maakte en daarbij Leeuwin schepte. “Toen ging hij er rennend vandoor.”

De man werd uiteindelijk aangehouden door andere spelers van FC Utrecht en overgedragen aan de politie.