In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Vorig weekend werd wereldwijd de ramadan afgesloten met Eid al-Fitr (Suikerfeest). In Sale, Marokko werd massaal een gebed bijgewoond voor het eind van de vastenmaand.
Youssef Boudlal/Reuters
In Rawalpindi, Pakistan vierden deze mensen de Eid al-Fitr feestdag op de kermis.
Faisal Mahmood/Reuters
Links op de foto zijn de resten te zien van de minaret van de eeuwenoude Al Nuri-moskee in Mosul. Strijders van terreurgroep Islamitische Staat hebben de bekende Al Nuri-moskee in Mosul opgeblazen voordat deze in handen viel van de oprukkende troepen van het Iraakse leger.
Erik De Castro/Reuters
Een betoger bij een protestactie tegen president Maduro in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. De politieke crisis in Venezuela is dinsdagavond op gewelddadige wijze verder geëscaleerd. Vanuit een helikopter zou er geshoten zijn op het Hooggerechtshof en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie.
Ivan Alvarado/Reuters
Portret van een Amerikaanse sluipschutter die in Syrië meevecht met de Syriac Military Council (SMC), een minderheidsgroepering van christelijke strijders gelieerd aan de Syrian Democratic Forces (SDF), in de strijd tegen IS in Raqqa.
Delil Souleiman/AFP
Bij een aardverschuiving in het Chinese dorp Xinmo, in de provincie Sichuan in China, zijn vorig weekend zeker 25 mensen omgekomen. Reddingswerkers zoeken naar de ruim honderd vermisten.
AFP
Een riksja-rijder krijgt hulp van voorbijgangers in een ondergelopen straat in Jalandhar, India, bij het begin van het regenseizoen.
Shammi Mehra/AFP
Op maandag was het exact twintig jaar geleden dat het eerste deel van de boekenreeks Harry Potter verscheen. Op Kings Cross Station in Londen kunnen fans op perron 9¾ met de bagagetrolley van Harry Potter door de muur naar de Hogwarts Express.
Eddie Keogh/Reuters
Een agent bekijkt een sinkhole in St. Louis, Missouri waarin een auto is verdwenen.
Christian Gooden/St. Louis Post-Dispatch via AP
Bondskanselier Merkel en parlementariërs staan vrijdagochtend in de rij voor een stemming voor het homohuwelijk in Duitsland. Ondanks tegenstemmen van Merkel en veel van haar partijgenoten, heeft de Duitse Bondsdag met ruime meerderheid invoering van het homohuwelijk mogelijk gemaakt.
Tobias Schwarz/AFP
Kinderen spelen in een springkussen in de stad Douma in Syrië tijdens de viering van het einde van de vastenmaand ramadan.
Bassam Khabie/Reuters
Palestijnen zwemmen in een natuurlijke bron in Ein Fawwar op de Westelijke Jordaanoever.
Menahem Kahana/AFP
Dinsdag legden basisschoolleraren een uur het werk neer uit protest tegen het lerarentekort, de werkdruk en de slechte salarissen. Het is de eerste actie die ook ouders en leerlingen raakt. Deze kinderen in Rotterdam wachten voor een gesloten schooldeur het einde van de staking af.
Robin Utrecht/ANP
Journalisten drommen samen om foto's te maken van Martin Schulz, kandidaat voor het Duitse bondskanselierschap voor de SPD, en minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel na een persconferentie in Berlijn. Daarbij werd dinsdag bekendgemaakt dat er geen fraudeonderzoek naar Schulz komt.
Hannibal Hanschke/Reuters
Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Defensie Hennis hebben een ontmoeting met veteranen op Nationale Veteranendag op zaterdag 24 juni.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
Een chauffeur van een pantservoertuig van het Iraakse leger in Mosul wordt in zijn cabine vergezeld door een duif.
Erik De Castro/Reuters
Tijdens de Thailand International Dog Show in Bangkok showt deze Yorkshire Terrier zijn kunsten met speelgoedinstrumenten.
Narong Sangnak/EPA
Een kind van een bouwvakker slaapt in een hangmat buiten een bouwplaats in Bengaluru in India.
Abhishek N. Chinnappa/Reuters
Protest in Hongkong voor meer democratie in China en voor de onvoorwaardelijke vrijlating van Lui Xiaobo, zo staat te lezen op het spandoek. Zaterdag is het twintig jaar geleden dat na 156 jaar Brits bestuur Hongkong werd teruggegeven aan China.
Kin Cheung/AP
De selectie van Ajax is het nieuwe voetbalseizoen begonnen onder de nieuwe trainer Marcel Keizer. Zoals te doen gebruikelijk start het seizoen met een looptraining in het Amsterdamse Bos. Tweede van rechts loopt de teruggekeerde spits Klaas-Jan Huntelaar.
Koen van Weel/ANP