Verkoop aandelen

Nederlandse staat verkleint belang in ABN Amro verder

De Nederlandse staat verkoopt opnieuw aandelen ABN Amro. Doel is het belang van de overheid in de bank te verkleinen van 70 procent tot 63 procent. Dat meldt de NLFI, de stichting die namens de staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert. De inschrijving voor deze verkoopronde zou woensdagochtend om 09.00 uur sluiten. Daarna wordt bepaald hoeveel aandelen definitief worden verkocht en tegen welke prijs. ABN Amro, dat tijdens de kredietcrisis van 2008 werd genationaliseerd, keerde op 20 november 2015 terug op de beurs in Amsterdam. Daarbij werd een belang van 23 procent verkocht. Afgelopen november deed de overheid nog eens 7 procent van de hand. Het is de bedoeling dat het belang op termijn volledig wordt afgebouwd. (ANP)