Ruim 30 mensen onwel na vreemde lucht in school

Het Martinuscollege in Grootebroek werd ontruimd nadat meer dan dertig mensen onwel werden en er een vreemde geur te ruiken was.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een middelbare school in de Noord-Hollandse Grootebroek is ontruimd en tijdelijk gesloten geweest nadat meer dan dertig leerlingen en docenten van het Martinuscollege onwel waren geworden. Inmiddels is een persoon aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het gaat vermoedelijk om een leerling van dezelfde school. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In de school werd woensdagochtend een vreemde lucht geroken. Het is nog niet duidelijk of de zaken verband met elkaar houden.

Twitter avatar vrnhn Veiligheidsregio NHN School is vrijgegeven door brandweer, hebben niets gemeten. Kinderen mogen in groepjes spullen halen en daarna naar huis. #martinuscollege

Minstens 33 leerlingen en leraren met klachten zijn onderzocht door ambulancepersoneel. De meeste slachtoffers waren flauwgevallen. De school is inmiddels weer vrijgegeven door de brandweer, nadat er in en rond de school geen gevaarlijke stoffen werden aangetroffen. Kinderen mogen nu in groepjes naar binnen om hun spullen te halen en worden dan naar huis gestuurd. Alle slachtoffers maken het goed.

De politie en brandweer onderzoeken nog waar de vreemde lucht vandaan komt en wie erbij betrokken is. Het gerucht ging dat het om traangas gaat, maar de veiligheidsregio spreekt dit tegen. Docenten, leerlingen en hun ouders die geen klachten hebben worden opgevangen in de sporthal van de school, en er is een informatienummer geopend voor bezorgde ouders.

Twitter avatar vrnhn Veiligheidsregio NHN Ouders van kinderen van het Martinus College in Stede Broec kunnen voor meer info bellen met 0228 510 111

Het Martinuscollege biedt zowel vmbo-, havo-, atheneum- als gymnasiumopleidingen aan. Er gaan ruim tweeduizend leerlingen naar school.