Aandeleninkoop

Nestlé zwicht voor druk hedgefonds en gaat eigen aandelen inkopen

Voedselmiddelenconcern Nestlé wil de komende drie jaar voor 20 miljard Zwitserse frank (ruim 18,5 miljard euro) aan eigen aandelen terugkopen. Op die manier wil het bedrijf de aandeelhouderswaarde opkrikken. De aankondiging vormt een reactie op de druk die hedgefonds Third Point samen met oud-Numico-topman Jan Bennink maandag begon uit te oefenen op het concern. Het is de grootste aandeleninkoop in circa 10 jaar. Vanaf 4 juli zal worden gestart met het terugkopen van aandelen. Ook kondigde Nestlé (97 miljard euro omzet, 328.000 medewerkers) aan zich meer te willen richten op groeimarkten, zoals koffie, huisdierenproducten, babyvoedsel en mineraalwater. Het kan zijn dat het bedrijf in dit kader enkele minder belangrijke merken zal gaan afstoten. (NRC)