Overnamestrijd

'Akzo dacht aan break-up fee van 2 miljard in deal PPG'

AkzoNobel eiste van belager PPG een veel hogere compensatie voor een eventueel mislukken van een overname dan de Amerikanen wilden geven. Het Nederlandse verfbedrijf dacht zelfs aan een zogeheten break-up fee van 2 miljard euro. Dat zegt Akzo-topman Ton Büchner in een interview met Het Financieele Dagblad. „Zij boden 600 miljoen, maar dat is een kwart van wat in de industrie gebruikelijk is bij dergelijke transacties en maar een klein deel van hun jaarlijkse cashflow”, aldus Büchner, die verder klaagde over de agressieve manier waarop PPG zijn doelwit benaderde. Begin juni staakte PPG na een overnamestrijd van drie maanden zijn pogingen om AkzoNobel in te lijven. De Amerikanen hadden gedreigd met een vijandige overname, maar durfden het uiteindelijk niet aan. (NRC)