Online invloed

Time zet Syrisch meisje (8) op lijst van 25 invloedrijkste personen op internet

Het Syrische meisje Bana Alabed (8) uit de stad Aleppo, dat bekend werd van Twitter, is een van de 25 invloedrijkste personen op internet. Op de lijst die het Amerikaanse tijschrift Time Magazine maandag heeft gepubliceerd, staan ook namen als Harry Potter-auteur J.K. Rowling, de Amerikaanse president Donald Trump en de zangeres Rihanna.

Time maakt jaarlijks een overzicht op basis van de invloed die mensen hebben op sociale media en de frequentie waarmee ze in het nieuws komen. De samensteller van de lijst rangschikt de 25 ‘winnaars’ onderling niet naar invloed.

Bana Alabed kreeg wereldwijde bekendheid toen haar moeder Fatemah namens het meisje begon te twitteren uit de belegerde stad Aleppo. Zo plaatste de moeder onder meer de tweet: „Ik kan niet naar buiten door de bombardementen, stop alsjeblieft met bombarderen.” Bana Alabed kreeg ruim 365.000 volgers op de microblogdienst. In december 2016 werden het meisje en haar familie geëvacueerd uit Aleppo. (ANP, Reuters)