Kwartaalcijfers

Hema beperkt verlies door stijgende omzet

Hema heeft zijn verlies in het eerste kwartaal weten terug te dringen. Het winkelbedrijf profiteerde onder meer van een verder stijgende omzet. Hema behaalde in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 283,4 miljoen euro, een kleine 5 procent meer dan een jaar eerder. Onder de streep kwam Hema 12,4 miljoen euro tekort. Een jaar eerder bedroeg het nettoverlies nog 14,7 miljoen euro. Ondanks het aanhoudende verlies vindt topman Tjeerd Jegen dat Hema 2017 goed is begonnen. Het bedrijf verkocht 2,7 procent meer in winkels die al langer dan een jaar open zijn. Verder was de groei te danken aan nieuwe vestigingen en aan de veel sterkere onlineverkopen. Die namen met 44 procent toe. Ook in het buitenland, met name in Duitsland en Frankrijk, steeg de omzet van Hema fors. (NRC)