Recensie

Recensie

Een goed half uur drums, bas en oorwurmen

Precies twee minuten langer is de nieuwe van Royal Blood dan hun naamloze debuut uit 2014, dat na een niet erg uitgesponnen 32 minuten stopte. Ook muzikaal is het recept van het duo op tweede album How Did We Get So Dark? ongeveer hetzelfde. Tien bluesy rocksongs, gehouwen uit enkel knetterende drums, een grommende basgitaar en een of twee sterke oorwurm-melodieën per liedje. Het is deels Muse zonder bombast, en deels the White Stripes op z’n Brits. De band perst er iets minder scherpe metalriffs uit dan op het debuut, en heeft die deels ingewisseld voor meer invloed van de achteroverleunende woestijnrock van Queens of the Stone Age.

Een originaliteitsprijs zit er zo echt niet in voor dit duo van drummer Ben Thatcher en zanger/bassist Mike Kerr, maar er staan geen missers op dit album. Songs als ‘Hook, Line & Sinker’, ‘Lights Out’ en het rollende titelnummer zitten vol hitpotentie. Een prima album voor tijdens een zomers autoritje van een minuut of vierendertig.