Archeologie

Tientallen skeletten gevonden bij herstel Sint-Jansbeek in Arnhem

Bij graafwerkzaamheden naast de Eusebiuskerk in Arnhem zijn 45 skeletten gevonden. Dat meldt Omroep Gelderland. Vermoedelijk zijn ze afkomstig van de begraafplaats die hoorde bij het uit 1487 stammende Minnebroedersklooster. Volgens de website Archeologie Online zijn er eerder menselijke resten ontdekt op deze plek. Arnhem is druk bezig om de Sint-Jansbeek weer zichtbaar te maken in de binnenstad. Die waterloop, ooit de levensader van de Gelderse hoofdstad, werd in de negentiende eeuw deels ondergronds gebracht. Het water was vies en stonk. Om de graafwerkzaamheden niet te lang op te houden, werken de archeologen snel. Er wordt eerst gekeken hoe de gevonden resten precies in de grond lagen. De skeletten stammen vermoedelijk uit de zestiende en zeventiende eeuw. (NRC)

    • ---