Zes doden bij bootongeluk Colombia

Naar 31 van de 160 toeristen die aan boord waren, wordt nog gezocht.

Drenkelingen komen op het droge nadat zij uit het water zijn gered.
Drenkelingen komen op het droge nadat zij uit het water zijn gered. Foto: AFP Photo

Bij een ongeluk met een toeristenboot bij de Colombiaanse stad Medellin zijn zeker zes doden gevallen, zo meldt AP. Op het moment van het ongeluk zouden er zo’n 160 toeristen op het schip hebben gezeten, 31 van hen worden nog vermist. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.

Het schip zonk zondagmiddag (lokale tijd) op het Peñol-Guatapéreservoir, een stuwmeer ten oosten van Medellin. De boot was net begonnen aan een rondvaart over het reservoir toen er een luide ontploffing plaatsvond bij de toiletten. Door de klap viel de stroom uit en zonk het schip in enkele minuten. Met helikopters en schepen zoeken brandweer, kustwacht en de luchtmacht naar overlevenden.

Op onderstaande video is te zien hoe opvarenden in paniek het dek verlaten, en hoe het turquoise-gele schip heen en weer schudt terwijl het meer water maakt. Plezierboten, jetski’s en andere toeristen voeren richting de rampplek en trokken drenkelingen op het droge.

Veel onduidelijk rond ongeluk

De omstandigheden van het ongeluk roepen de nodige vragen op. Zo stelde een onafhankelijk journalist dat het schip een maand geleden kampte met problemen, en dat het misschien nog niet klaar was om het water weer op te gaan. Ook droeg geen van de overlevenden een reddingsvest en was er geen passagierslijst beschikbaar, waardoor het niet helemaal zeker is hoeveel opvarenden er aan boord waren. Ook is de oorzaak van de explosie nog niet bekend.

Het stuwmeer van Peñol-Guatapé is een populaire toeristenbestemming. Vanwege een nationale feestdag op maandag hebben veel Colombianen een lang weekend, waardoor er veel dagjesmensen op de been waren.