Voetbal

Frank de Boer wordt trainer in de Premier League bij Crystal Palace

Frank de Boer wordt trainer van de Londense club Crystal Palace. Dat meldt weekblad Voetbal International. De oud-trainer van Ajax en het Italiaanse Internazionale zou voor drie jaar tekenen bij de club uit de Premier League. Met de aanstelling gaat er een oude wens in vervulling voor de 112-voudig international, die een sterke voorkeur had voor een trainersfunctie in de hoogste afdeling van Engeland of Duitsland. Zijn laatste baan, bij Inter, eindigde in mineur: hij moest in november vorig jaar na enkele maanden vertrekken wegens tegenvallende resultaten. Bij Ajax was hij juist erg succesvol geweest, met vier landstitels in vijfenhalf jaar. De Boer wordt de tweede Nederlandse trainer die in de Premier League actief is, naast Everton-coach Ronald Koeman. Dit seizoen eindigde Crystal Palace als veertiende. (NRC)