Verenigde Staten

Overheidswebsites Ohio gehackt met pro-IS boodschap

Overheidswebsites van de Amerikaanse staat Ohio zijn dit weekend platgelegd door een hack. Op de sites was een pro-IS boodschap te zien. Op een aantal sites, waaronder die van gouverneur John Kasich en die van zijn vrouw, viel te lezen dat president Donald Trump verantwoordelijk gehouden zou worden „voor iedere druppel bloed die in moslimlanden vloeit” en de uitspraak „Ik hou van Islamitische Staat”. Op de website van Kasich was ook de islamitische oproep tot gebed te horen. Verantwoordelijk lijkt een groep die zich Team System DZ noemt, die eerder Amerikaanse sites heeft gehackt, maar dan met pro-Israël boodschappen. De meeste websites waren zondagavond weer hersteld. Gouverneur John Kasich heeft niet gereageerd.

(BBC)