Vakantiepark

Gemeente neemt ‘criminele’ camping Fort Oranje over

Zundert heeft het beheer overgenomen van de omstreden camping Fort Oranje in Rijsbergen. Daarmee wil de gemeente een einde maken aan de onveilige situatie op het vakantiepark. Voor de zeshonderd bewoners van het park wordt een nieuw onderkomen gezocht. Daarna zal de camping definitief sluiten.

Eigenaar Cees Engel is niet langer welkom op de camping, net als zijn familieleden. Engel spant een kort geding aan tegen het besluit, zo maakte zijn juridisch adviseur maandag bekend.

Volgens Zundert is de familiecamping verworden tot een ‘criminele woonwijk’. Er vonden de afgelopen vijf jaar tweehonderd geweldsincidenten plaats. Bewoners gaan elkaar soms te lijf met honden of zwaarden. Ook zouden de wooncaravans slecht onderhouden en overbevolkt zijn. De GGD wil de kinderen die er wonen beschermen tegen deze onveilige omgeving.

Bewoners hoeven geen huur meer te betalen aan de verbannen eigenaar van het kamp, heeft de gemeente Zundert vrijdag gezegd. Ook worden geen nieuwe bewoners meer toegelaten op Fort Oranje. Volgens Zundert is de situatie op het vakantiepark niet uniek. Ook elders in Nederland en België zouden problemen spelen met onveilige campings.