Tientallen boetes voor rijdend filmen van verkeersongeluk op de A58

De A58 (niet de plek van ’t ongeval) Foto Marco de Swart / ANP

Op de snelweg A58 bij Oirschot zijn 28 automobilisten bekeurd voor filmen achter het stuur. Zij wilden een zwaar ongeluk vastleggen dat aan de andere kant van de snelweg was gebeurd. Als gevolg van het filmen – en foto's maken – ontstond er een file. „Sommige bestuurders maakten het zo bont dat ze daarvoor hun stuur met beide handen loslieten en rijdend bijna dwars in de auto gingen zitten”, schreef de Politie Best-Oirschot zaterdag op haar Facebook-pagina.

Door het gedrag van de automobilisten ontstonden in de file bijna nog meer aanrijdingen, aldus de politie. Een motoragent slingerde de 28 overtreders in anderhalf uur tijd op de bon. „Als er meer politiecapaciteit beschikbaar was geweest, dan had minimaal het dubbele aantal bekeurd kunnen worden”, aldus de politie op Facebook. Op het in de handen hebben van een smartphone achter het stuur tijdens het rijden staat een boete van 230 euro.

Het ongeluk gebeurde vrijdag in de richting Eindhoven. Een vrachtwagen, een personenauto en een touringcar botsten op elkaar. Twee mensen raakten gewond. (NRC)