Tennis

Federer wint grastoernooi van Halle voor de negende keer en lijkt klaar voor Wimbledon

Foto AFP

Roger Federer verkeert in goede vorm voor Wimbledon. De Zwitserse tennisser, die het grandslamtoernooi in Londen in 2012 voor de zevende en laatste keer won, was zondag de beste in Halle. Federer had in de finale geen kind aan de Duitser Alexander Zverev: 6-1 en 6-3. De partij duurde slechts 53 minuten. Federer stond tijdens het toernooi in Halle geen set af. Het was zijn vierde toernooizege in 2017, en zijn 92ste in totaal. Het grastoernooi in Halle heeft de 35-jarige Federer nu negen keer gewonnen. Begin 2017 maakte Federer, na een periode met blessures, een spectaculaire comeback door de Australian Open te winnen: zijn achttiende grandslamtitel. Daarna won hij ook de sterk bezette toernooien van Indian Wells en Miami. (ANP)