Pakistan153 doden op snelweg

Foto Faisal Kareem/EPA

De snelweg bij de Pakistaanse stad Bahawalpur, in het zuiden van het land, is veranderd in een inferno, waarin zondag zeker 153 mannen, vrouwen en kinderen de dood hebben gevonden. Mogelijk door een lekke band in een bocht raakte de chauffeur van een tankwagen de controle kwijt over het stuur en sloeg zijn voertuig om. Het nieuws van lekkende diesel werd via de luidspreker van een moskee verspreid. Honderden mensen uit de omgeving haastten zich naar de plek des onheils, velen met jerrycans bij zich om zich gratis brandstof toe te eigenen. Volgens ooggetuigen stak iemand een sigaret op, waarop de hele boel in de brand vloog. Minstens acht andere auto’s en dertig motorfietsen gingen ook in vlammen op. Veel lichamen zijn verkoold en moeten met DNA-testen geïdentificeerd worden. (NRC)