Paardensport

Derde plaats voor springruiter Houtzager bij CHIO Rotterdam

Marc Houtzager is zondag derde geworden in de Grote Prijs van het CHIO in Rotterdam. De 46-jarige springruiter uit Hoogeveen bleef met Sterrehof's Calimero foutloos in de barrage met acht combinaties, maar werd in tijd net afgetroefd door de Zweed Peder Fredricson en de Ier Cian O’Connor. Fredricson was met H&M All In het snelst: 40,15 seconden. Hij verdiende daarmee in Rotterdam een bedrag van 50.000 euro. O’Connor klokte met Good Luck 40,46 seconden en nam 40.000 euro mee naar huis, Houtzager (40,59) moest zich tevreden stellen met 30.000 euro. Harrie Smolders plaatste zich met Don VHP Z ook voor de barrage, maar werd vijfde. De Amerikaanse dressuuramazone Laura Graves won zaterdag de kür op muziek. Met haar Nederlandse paard Verdades scoorde ze 80,98 procent. (ANP)