Nationale politie

Presentatie rapport over politie later door hartaanval Bouman

De commissie Ruys, die de afgelopen acht maanden onderzoek heeft gedaan naar geldverkwisting door de Centrale Ondernemingsraad van de nationale politie, heeft vanochtend besloten de voor dinsdag geplande presentatie van haar bevindingen uit te stellen. Het besluit is genomen omdat de voormalige korpschef Gerard Bouman een paar dagen geleden op vakantie in New Orleans een zware hartaanval heeft gekregen. Hij ligt in een Amerikaans ziekenhuis. In het rapport wordt naar verluidt zeer kritisch geoordeeld over de wijze waarop Bouman als hoogste baas van de politie omging met de voorzitter van de COR, Frank Giltay. Het onderzoek gaat ook over de wijze waarop oud-minister Opstelten (Justitie, VVD) handelde bij de reorganisatie. Het is nog onbekend, wanneer het rapport nu wordt gepresenteerd. (NRC)