Cyberaanval

Brits parlement slachtoffer van cyberaanval

Het Britse parlement is zaterdag getroffen door een cyberaanval. Dat melden Britse media. Hoeveel accounts of gebruikers zijn getroffen, is onduidelijk. In een e-mail die naar getroffenen werd gestuurd door de IT-afdeling van het Lager- en Hogerhuis, staat dat de aanval was bedoeld om zwakke wachtwoorden te identificeren, schrijft The Guardian. De aanval volgde op nieuws dat wachtwoorden van onder anderen politici zijn verkocht op Russische hackerssites. Liam Fox, de Britse minister van Internationale Handel, noemde op zender ITV News de aanval een waarschuwing voor de Britten en zei dat er „meer beveiliging en betere wachtwoorden” nodig zijn. In mei werd de Engelse National Health Service getroffen in een wereldwijde aanval door ransomware, het WannaCry-virus. (NRC)

    • ---