Atletiek

Sprinters verbeteren stokoud nationaal record op 4x400 meter

Het Nederlandse sprintkwartet heeft zondag bij de EK atletiek voor landenteams in het Franse Lille het stokoude Nederlandse record op de 4x400 meter verbeterd. Maarten Stuivenberg, Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard en Bjorn Blauwhof noteerden een tijd van 3.02,37. Daarmee ging het oude nationale record uit 1979, dat op 3.03,18 stond, uit de boeken. Met deze tijd doen de estafettelopers ook goede zaken voor de wereldranglijst. Een plek bij de beste zestien geeft een startbewijs voor de WK in augustus in Londen. De Nederlandse atletiekploeg kon zich in Lille echter niet handhaven in de hoogste divisie van Europa. Nederland eindigde zondag als elfde en laatste bij de EK voor landenteams in Lille. Dat betekende degradatie naar de eerste liga. Duitsland won de landenstrijd met overmacht. (ANP)