Zestal verdacht weer vrij na val man van flat Almelo

De zes waren volgens de politie aanwezig in de woning waar het slachtoffer, een Poolse man van 34. Ze zijn niet langer verdacht.

Politie bij de flat in Almelo nadat een man van de vierde verdieping was gevallen. Zes mensen worden verdacht van poging tot doodslag.
Politie bij de flat in Almelo nadat een man van de vierde verdieping was gevallen. Zes mensen worden verdacht van poging tot doodslag. Foto ANP

De zes mensen die zaterdagavond werden gearresteerd in Almelo nadat een man uit een flat viel, zijn weer op vrije voeten. Het zestal werd eerder nog verdacht van poging tot doodslag, maar de politie gaat niet meer uit van een misdrijf. Ze zijn daarom geen verdachten meer.

Zaterdagavond omstreeks half negen kreeg de politie een melding dat iemand uit het flatgebouw in de Gerard Doustraat in Almelo was gevallen. Ze troffen de man aan in een niet aanspreekbare toestand. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij op het moment kunstmatig in coma wordt gehouden.

Conflict

De zes mensen waren in de woning aanwezig waar het slachtoffer, een Poolse man van 34, zich bevond voordat hij vier verdiepingen naar beneden viel. Volgens de politie is zijn toestand “stabiel”. Het zestal - twee vrouwen en vier mannen, ook allen Pools - werd zondag verhoord.

De politie heeft met getuigen gesproken die vermoeden dat er in de woning een conflict is geweest. Het buurtonderzoek gaat maandag verder.