Tankwagen vat vlam in Pakistan, zeker 148 doden

Ook zijn er meer dan honderd gewonden gevallen, van wie tientallen in kritieke toestand verkeren.

De gekantelde tankwagen in Pakistan.
De gekantelde tankwagen in Pakistan. Foto AP

Bij de Pakistaanse stad Bahawalpoer zijn zondag zeker 148 mensen omgekomen nadat een gekantelde tankwagen vlam vatte op de snelweg. Meer dan honderd mensen zijn bij het incident gewond geraakt, van wie tientallen in kritieke toestand verkeren. Dat hebben hulpdiensten zondag laten weten, meldt persbureau AP.

De chauffeur van het voertuig raakte de controle kwijt over het stuur waarna de vrachtwagen crashte. Nadat de truck kantelde, snelden mensen uit omliggende dorpen toe met jerrycans om de weglekkende olie af te tappen. Met een luidspreker zou vanaf een lokale moskee omgeroepen zijn dat er olie aan het lekken was.

De politie kon de mensen die op plek van de ramp afkwamen niet tegenhouden. “Volgens de eerste berichten probeerde iemand een sigaret aan te steken, waarna de olie vlam vatte en de tankwagen explodeerde”, zei een woordvoerder van de toegesnelde reddingswerkers tegenover Reuters.

Minstens acht andere auto’s en dertig motorfietsen zijn ook in vlammen opgegaan. Veel van de lichamen zijn verkoold en moeten met DNA-testen geïdentificeerd worden. Onder de doden zijn mannen, vrouwen en kinderen.

De ligging van de stad Bahawalpoer: