Tennis

Federer naar halve finale in Halle, Haase verliest

Het is Robin Haase niet gelukt de halve eindstrijd te halen van het tennistoernooi in Halle. De Nederlander, die in de tweede ronde verrassend had gewonnen van de Oostenrijker Dominic Thiem, verloor vrijdag in een wisselvallige partij in drie sets van Richard Gasquet: 1-6, 6-3 en 1-6. Het was de zesde keer dat Gasquet en Haase tegenover elkaar stonden. Haase won één keer van de Fransman, drie jaar terug in Halle. Deze keer leek de Hagenaar de partij, na een vrij eenzijdige eerste set, nog te kantelen. Na overtuigende winst van de tweede set nam Gasquet het initiatief toch weer over. In de halve eindstrijd staat Gasquet, de nummer dertig van de wereld, tegenover de Duitser Alexander Zverev die de Spanjaard Roberto Bautista Agut versloeg: 6-7, 7-6 en 6-1. Roger Federer bereikte ook de halve finale, hij versloeg de Duitse titelverdediger Florian Mayer in twee sets: 6-3 en 6-4. De Zwitser maakte vorige week op het gras in Stuttgart zijn rentree, nadat hij het gravelseizoen had overgeslagen. Federer verloor in Stuttgart direct van Tommy Haas. Zaterdag wacht in de halve finale de talentvolle Rus Karen Chatsjanov, die landgenoot Andrei Roeblev versloeg: 7-6, 4-6 en 6-3. (ANP)