Reportage

Met je voeten in het zand

Stranden

* Het netnummer van Hoek van Holland is 0174, dat van de Maasvlakte 0181. Foto Rien Zilvold
* Het netnummer van Hoek van Holland is 0174, dat van de Maasvlakte 0181. Foto Rien Zilvold

Rotterdam beschikt over pak hem beet 13 kilometer strand, ruim voldoende om er een bureau Strandzaken op na te houden. Het meest oostelijk gelegen strand is dat van Nesselande langs de Zevenhuizerplas. Met de auto is het daarvandaan vijftig minuten rijden naar het meest westelijk geleden strand langs de Maasvlakte, ruim 60 kilometer over A20, A4, A15 en N15. Dan ligt Hoek van Holland op 45 kilometer een stuk dichterbij. Vermoedelijk vanaf medio 2019 neem je metrolijn B van zoetwaterstrand (Nesselande) naar zeestrand (Hoek van Holland).

Het gemoedelijkste strandje is dat van het quarantainegebied. Als je geluk hebt, tref je zeehonden op het Maasvlaktestrand.

Wij gebruikten de snikhete dagen van afgelopen week om poolshoogte te nemen aan de belangrijkste stranden, ver uit elkaar, maar binnen één stad.