In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Zwemmers beginnen aan de 'Monte Cristo Escape swim' in Marseille, Zuid-Frankrijk.
Boris Horvat / AFP Photo
Honderden vieren de langste dag van het noorderlijk halfrond rondom het 5000 jaar oude Stonehenge monument. De zonsopgang, om 04:52 precies, werd gevierd met dans, muziek, en ritualistische evenementen.
Kim Ludbrook / EPA
Koningin Elizabeth II en Prins Charles voorafgaand aan een relatief sobere en historische troonrede. Zo wisselde The Queen, opvallend genoeg, haar gouden kroon in voor deze hoed met de kleuren van de Europese vlag.
Carl Court/Pool via AP
Het lichaam van een verdronken migrant op het strand van Tajoura, vlakbij Tripoli.
Taha Jawashi / AFP Photo
Een goedgemutste bezoeker van 'Ladies Day', tijdens de Royal Ascot paardenraces in West-Londen.
Daniel Lealolivas / AFP Photo
Trampolinespringers in het Petit Palais, klifduikers in de Seine, fietsen rondom de Arc de Triomphe: Parijs probeert concurrent Los Angeles achter zich te laten in de strijd om de organisatie van de Olympische Spelen van 2024. Organisatoren hopen dat het tweedaagse festival - met meer dan dertig sportevenementen die plaatsvinden in en rondom iconische bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad - de IOC zal overtuigen.
Thibault Camus / AP Photo
Een aanhanger van de Venezolaanse oppositie naast een brandende motorfiets, tijdens een rally in Caracas tegen de regering van de president. Donderdag viel het 75ste slachtoffer in drie maanden onrust over de regering van president Nicolas Maduro.
Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Yogalessen op Times Square ter ere van de Zonnewende op 21 juni.
Lucas Jackson / Reuters
In de Deurnese Mariapeel in Brabant is een natuurgebied door een brand beschadigd. Volgens de brandweer gaat het om 21 hectare.
Rob Engelaar / ANP
Afghaanse vluchtelingenvrouwen wachten op een oogscan bij het UNHCR-registratiecentrum in de Pakistaanse stad Peshawar. Een recordaantal van 370.000 Afghanen verliet Pakistan vorig jaar.
Abdul Majeed / AFP PHOTO
Heet, heter, heetst: hittegolf in Gijon, Spanje.
Eloy Alonso / Reuters
Feest in Japanse dierentuin Ueno Zoo: reuzenpanda Shin Shin kreeg een welp.
Tokyo Zoological Park Society/Handout via Reuters
Medewerkers van het Iraakse leger droppen brochures boven Mosul, Irak.
Ahmed Saad / Reuters
Brandweermannen proberen een bosbrand te blussen in het Portugese dorpje Sandinha. Onderhand zijn de verwoestende bosbranden in het land, die ruim zestig levens hebben geëist, onder controle.
Rafael Marchante / Reuters
'OneFoot-Ball': Brazilië versus Spanje. Voetbalspelers met een handicap spelen in het Spaanse Zubieta een toernooi ter promotie van de sport.
Vincent West / Reuters
Een demonstrant rent weg van traangas, tijdens rellen bij een studentenstaking in Santiago, Chili.
Ivan Alvarado / Reuters
In de door rebellen gecontroleerde plaats Douma, dineren Syrische bewoners samen in een hevig verwoeste straat. Tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan wordt dagelijks, na zonsondergang, het vasten gebroken met de 'iftar': een gezamenlijke maaltijd.
Hamza Al-Ajweh / AFP Photo
Het Britse Glastonbury Festival vanuit de lucht.
Ben Birchall / PA via AP
Het meest beruchte hondenvleesfestival van China opende op 21 juni in Yulin. Ondanks geruchten over een ban vindt het omstreden evenement gewoon plaats.
AFP Photo / STR / CHINA OUT
Met een vogelkooi op zijn rug ontvlucht een Irakese jongen Mosul. 100.000 kinderen lopen groot gevaar in de stad meldde VN-kinderorganisatie Unicef maandag. Er wordt hevig gevochten in de stad; het Iraakse leger probeert Mosul te heroveren op IS.
Ahmad al-Rubaye / AFP Photo