Spoorloos

Bolt en Follender ‘in goede gezondheid’, volgens ontvoerders

Tv-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender, vorig weekend door guerrillabeweging ELN in Colombia ontvoerd, „verkeren in goede gezondheid”. Dat heeft ELN donderdag via Twitter laten weten. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) heeft de authenticiteit van het bericht bevestigd. De gouverneur van het departement waar de ontvoering plaatsvond, zei tegen de lokale radiozender RCN dat vooruitgang wordt geboekt met de onderhandelingen. Een humanitaire commissie, bestaande uit verschillende mensenrechtenorganisaties, moet Bolt en Follender vrij krijgen. Een delegatie van regionale overheden, katholieke kerk en Rode Kruis zou de Nederlanders moeten ophalen. Bolt en Follender waren in Colombia bezig met opnames voor het tv-programma Spoorloos. (NRC)