ontslagen FBI-directeur

Trump: ik heb geen opnames van gesprekken met Comey

Donald Trump zegt niet te beschikken over geluidsopnames van zijn gesprekken met de door hem ontslagen FBI-directeur James Comey. „Ik heb dergelijke opnames niet gemaakt en beschik er niet over”, twitterde de Amerikaanse president donderdag. Volgens Comey zette Trump hem onder druk FBI-onderzoek naar zijn voormalige veiligheidsadviseur, Michael Flynn, te staken. Kort na Comeys ontslag twitterde Trump dat Comey „beter kan hopen dat er geen opnames zijn voordat hij naar de pers lekt”. De ex-FBI-chef hoopt dat er opnames zijn, zei hij tijdens een ondervraging in de Senaat: „Dan is het niet zijn woord tegen het mijne.” Enkele uren daarna vroeg de onderzoekscommissie van het Congres het Witte Huis naar deze bandopnames. Deze moeten uiterlijk deze vrijdag zijn ingeleverd. (NRC)