Eredivisie

Gemeente trekt handen af van ADO Den Haag

De gemeente Den Haag is dermate ontevreden over de bedrijfsvoering van ADO dat het besloten heeft haar prioriteitsaandeel terug te geven. Volgens het college is er van een „gezonde bedrijfsvoering bij ADO geen sprake” en wil het daarom geen verantwoordelijkheid meer dragen voor het financiële beleid. Daarmee heeft de gemeente niet langer statutaire bevoegdheden bij ADO, zoals het meebeslissen bij het opstellen van de begroting. De club heeft, zo blijkt uit een gemeentelijke verklaring, een begroting ingediend bij de KNVB zonder goedkeuring van de gemeente. Het college heeft grote problemen met de begroting, onder meer omdat de club van plan is jarenlange verplichtingen aan te gaan zonder dat die voldoende gedekt zouden zijn. De licentiecommissie van de KNVB moet zich nog uitspreken over de begroting. Dat zou binnen twee weken gebeuren. ADO betreurt het besluit van de gemeente. (NRC)