Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Kunstwerk 'Biddende bankier' door Jef Aerosol
Kunstwerk 'Biddende bankier' door Jef Aerosol Foto: Jeanne Menjoulet / Flickr by CC
 1. In vier Afrikaanse landen verrijkt hulp de elite


  ZAM Magazine publiceert een uitgebreid onderzoek naar misbruik van hulpgelden. In vier Afrikaanse landen blijkt dat de hulp die voor de allerarmsten is bedoeld, juist lokale elites verrijkt. Tip van correspondent Bram Vermeulen.

 2. Het eerste grote interview met Emmanuel Macron

  Correspondent Peter Vermaas las in Le Figaro het eerste grote interview met Macron sinds zijn aantreden als president. “Europa is geen supermarkt”. En een koerswijziging voor wat betreft Syrië.

 3. Brazilianen nemen in toenemende mate het recht in eigen hand


  Een goede crimineel is een dode crimineel. Dat veel Brazilianen dat gezegde ter harte nemen, is te zien aan schokkende cijfers. In het land vindt gemiddeld één lynchpartij per dag plaats. Iedere 9 minuten sterft iemand door geweld. Brazilianen nemen in toenemende mate het recht in eigen hand, las redacteur Floor Boon bij Americas Quarterly.

 4. De Russische geheime dienst en dissidenten in de VS

  Valt de Russische geheime dienst ook dissidenten in de VS aan? The New Yorker zet een aantal verdachte sterfgevallen op een rij. Maar waarschuwt ook: soms lijkt het verdacht, maar zijn de slachtoffers gewoon dronken en stikken ze op een kippenbotje. Tip van buitenlandredacteur Jacco Hupkens.

 5. Hij leidt 150 mensen door Mosul


  Ben C. Solomon, videojournalist van The New York Times, laat zien hoe honderdvijftig mensen door de door oorlog verscheurde straten van Mosul worden geleid, zag beeldredacteur Arjan de Jongh.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.