Brabant

Eigenaar camping Fort Oranje legt zich neer bij sluiting

De gemeente Zundert neemt op 3 juli het beheer van de omstreden camping Fort Oranje over van de huidige eigenaar Cees Engel. Deze is het „getreiter” van overheden beu en stopt ermee. Twee weken geleden kondigden de burgemeesters van Zundert en Breda, de politie en de GGD aan dat de camping begin augustus zou worden gesloten, om aan „mensonterende omstandigheden” een einde te maken. Bewoners kregen de gelegenheid zich te melden en zouden in aanmerking komen voor nieuwe huisvesting en hulp.

Eigenaar en bewoners reageerden furieus en zeiden het besluit juridisch aan te vechten. Dat gevecht heeft eigenaar Engel nu gestaakt. Na 3 juli kunnen de 600 bewoners nog enige tijd op de camping blijven. „Campingbewoners komen niet op straat te staan”, belooft burgemeester Leny Poppe. (NRC/ANP)