Personeelsbeleid

Koffieketen Starbucks neemt 2.500 vluchtelingen aan in Europa

De Amerikaanse keten Starbucks neemt de komende vijf jaar 2.500 vluchtelingen in Europa aan om in de koffiezaken te komen werken. De werving in acht landen, waaronder Nederland, is al begonnen, maakte het bedrijf uit Seattle bekend. Het gaat om 8 procent van de 30.000 Europese werknemers. Het initiatief maakt deel uit van een plan van Starbucks om 10.000 vluchtelingen in 75 landen aan te nemen. De bekendmaking van dit plan in januari leidde tot negatieve reacties op sociale media, inclusief een oproep op Twitter om Starbucks te boycotten. Volgens regiodirecteur Martin Brok laat het initiatief zien dat „bedrijven zoals het onze hun omvang kunnen gebruiken om levens positief te beïnvloeden”. Sinds 2014 zijn circa 1,7 miljoen vluchtelingen in de EU gearriveerd. (Reuters)