Nieuw datacentrum

Cloudbedrijf wijkt uit naar Amsterdam vanwege Brexit

De Amerikaanse leverancier van digitale opslagdiensten iland gaat een datacentrum bouwen in Amsterdam. De geplande Britse uittreding uit de EU is een „cruciale factor” voor het besluit, zegt iland in een persbericht. Het bedrijf heeft in Europa nu nog alleen twee datacentra in het Verenigd Koninkrijk. Iland zegt ook na de Brexit te zullen moeten voldoen aan de privacywetgeving in de EU. Tot dusver heeft één ander bedrijf bekendgemaakt zijn activiteiten in Amsterdam te versterken vanwege de Brexit: het fintechbedrijf Equiniti KYC. Andere steden, zoals Luxemburg en Frankfurt, hebben al grote financiële instellingen aangetrokken. Persbureau Bloomberg meldde woensdag dat de Amerikaanse zakenbank JP Morgan, die eerder geen interesse leek te hebben voor Amsterdam, toch kijkt naar uitbreiding van zijn activiteiten in de stad. (NRC)

    • Mark Duursma