Mislukte overname

‘Nauw overleg tussen EZ en AkzoNobel’

Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel werkte nauw samen met het ministerie van Economische Zaken om zich te verzetten tegen de overnamepoging van het Amerikaanse PPG Industries. Dat meldt RTL Z woensdag op basis van correspondentie tussen de partijen, die de zender via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur in handen kreeg. Akzo kreeg volgens RTL Z onder meer de kans mee te schrijven aan antwoorden op Kamervragen. De verfmaker en het ministerie zouden elkaar voortdurend op de hoogte hebben gehouden van de ontwikkelingen. Ook dachten ze actief met elkaar mee. Bovendien zou het ministerie bij de voorbereiding van een gesprek met PPG-topman Michael McGarry hulp hebben gekregen van Akzo.

Volgens het ministerie zou de samenwerking een „heel normale gang van zaken” zijn. (ANP)