Recensie

Recensie Film

Kijker kiest wat de Gelaarsde Kat doet

De Gelaarsde Kat raakt opgesloten in een sprookjesboek. Dwalend door een bos loopt hij het verhaal van Goudlokje binnen. Daar staat een huisje – met drie bedden. De kat valt in slaap en dan verschijnen de beren. Zijn ze boos of vriendelijk? De kijker mag kiezen in Netflix’ Puss in Book: Trapped in an Epic Tale. Het verhaal gaat verder op basis van die keuze. Puss in Book is de eerste interactieve kinderserie van de videodienst.

Een interactieve tekenfilm is veel meer werk dan een gewone tekenfilm, aldus Dreamworks Studios tegen de BBC. „Voor een aflevering van 22 minuten maakten we 50 minuten film”, zei uitvoerend producent Doug Langdale. „Het is makkelijk noch goedkoop. Maar het is the next thing; en dat moesten we uitproberen.”

Makers proberen al langer jonge kijkers te laten meedoen met hun tekenfilms. Zie Dora the Explorer en Kika & Bob van de Nederlandse studio Submarine. Destijds was de techniek nog beperkt; Netflix zet nu de volgende stap: Silicon Valley meets Hollywood, ook al zijn de verhaallijnen beperkt en is de interactiviteit slechts beschikbaar op enkele platformen.