Formule 1

‘Teambaas Kaltenborn per direct weg bij Sauber’

Monisha Kaltenborn, de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1, gaat per direct weg bij het Zwitserse Sauber. Dat meldden meerdere buitenlandse media woensdag. Volgens bronnen van de BBC zou er onenigheid geweest zijn tussen de 46-jarige Kaltenborn en eigenaar Longbow Finance, het investeringsbedrijf dat het team vorig jaar juli overnam. Motorsport.com meldde dat ook de situatie rond coureurs Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein zou hebben meegespeeld; Longbow zou prioriteit willen geven aan Ericsson, die, in tegenstelling tot Wehrlein, dit jaar nog geen punt scoorde. Kaltenborn, geboren in India maar op jonge leeftijd geëmigreerd naar Oostenrijk, kwam in 2000 bij Sauber als jurist en volgde oprichter Peter Sauber in 2012 op als teambaas. Onder haar hoede kende Sauber lastige jaren. Zo was er de zaak rond Giedo van der Garde, een van drie voor 2015 contractueel vastgelegde coureurs. Hij kreeg geen stoeltje en spande een zaak aan. De rechter gaf Van der Garde gelijk en die kreeg een schadevergoeding van naar verluidt 15 miljoen euro. Vorig seizoen haalde Sauber geen enkel punt. Kaltenborn redde het team financieel wel door Longbow als eigenaar binnen te halen. Eerder dit seizoen maakte Sauber bekend in 2018 te gaan racen met een motor van het geplaagde Honda. (Reuters, NRC)

    • Maarten Scholten