Brexit

Speculaties over ‘pro-Europese’ hoed van Britse koningin Elizabeth tijdens troonrede

Foto AFP

Gaf de Britse koningin Elizabeth woensdag tijdens haar troonrede met haar hoed een signaal tegen de Brexit? Die vraag hield sociale media bezig naar aanleiding van een blauw hoofddeksel met gele bloemknoppen, dat opmerkelijke gelijkenis vertoonde met de vlag van de Europese Unie. „Het is duidelijk dat de EU sommigen in het Verenigd Koninkrijk nog inspireert”, reageerde de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt via Twitter. Normaal gesproken draagt de koningin een kroon tijdens de rede, maar wegens beperkte voorbereidingstijd na de Britse verkiezingen was de ceremonie dit jaar soberder. Het is niet bekend hoe de koningin denkt over Brexit; volgens Britse tabloids was ze voor. Buckingham Palace had geen commentaar. (NRC)