In beeld

100 dagen verkennen, debatteren en… formeren

De kabinetsformatie is deze vrijdag precies 100 dagen onderweg. Wat op de dag na de verkiezingen begon als een verkenning onder leiding van Edith Schippers, gaat volgende week verder met een onderhandelingsronde tussen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie over een nieuw te vormen kabinet. In de tussentijd vond er veelvuldig overleg plaats, in de Stadhouderskamer, maar ook op het Catshuis. Onze fotoredactie selecteerde een aantal van de mooiste en leukste foto's.
CDA-leider Sybrand Buma wordt de dag na de verkiezingen als een popster onthaald op het Binnenhof door een groep schoolkinderen.
ANP / Martijn Beekman
PVV-leider Geert Wilders na een bezoek aan informateur Edith Schippers. De PVV staat al de hele formatie buitenspel omdat veel partijen de partij hebben uitgesloten voor samenwerking.
ANP / Bart Maat
D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees arriveren hand in hand op het Binnenhof. Zij deden mee aan de solidariteitsactie voor twee homo´s die in Arnhem werden mishandeld omdat zij hand in hand over straat liepen.
ANP / Lex van Lieshout
De jonge GroenLinks-leider Jesse Klaver (31) geniet grote bekendheid bij de vele jonge schoolkinderen die tijdens de formatie op het Binnenhof zijn.
ANP / Lex van Lieshout
Lodewijk Asscher (PvdA) arriveert bij de Tweede Kamer, een dag nadat de poging om een regering te vormen met VVD, CDA, D66 en GroenLinks is mislukt. De PvdA blijkt niet bereid om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.
ANP / Bart Maat
Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet strikt zijn stropdas voorafgaand aan een Kamerdebat over de formatie.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers arriveert bij de Stadhouderskamer voor een gesprek met informateur Schippers. De ChristenUnie schuift na drie maanden volgende week voor het eerst aan bij echte onderhandelingen over een kabinet.
ANP / Bart Maat
Informateur Edith Schippers verlaat samen met haar woordvoerder de Oude Zaal van de Tweede Kamer na een persconferentie.
ANP / Jerry Lampen
Een wisseling van de wacht in de Stadhouderskamer op 31 mei: informateur Schippers draagt het stokje over aan Herman Tjeenk Willink. Aan hem de taak de vastgelopen formatie uit het slop te trekken.
ANP / Bart Maat
Fotografen en camerajournalisten 'op safari' rond het Catshuis begin juni, waar Rutte (VVD), Klaver (GroenLinks), Pechtold (D66) en Buma (CDA) onder leiding van informateur Tjeenk Willink keken of hervatting van de onderhandelingen mogelijk was.
ANP / Jerry Lampen
In de tuin van het Catshuis wandelden de partijleiders veelvuldig tijdens onderbrekingen van het officiële overleg.
NRC / David van Dam
D66-leider Alexander Pechtold lijkt in de tuin van het Catshuis te bidden voor het slagen van de gesprekken met GroenLinks.
ANP / Jerry Lampen
VVD-leider Mark Rutte arriveert op het Binnenhof en begroet een man in een rolstoel.
ANP / Jerry Lampen
De dertien fractievoorzitters uit de Tweede voor aanvang van een debat over de kabinetsformatie.
ANP / Bart Maat
Informateur Herman Tjeenk Willink arriveert per fiets bij de Stadhouderskamer op het Binnenhof.
ANP / Bart Maat