Voetbal

Ron Jans keert als technisch manager terug bij FC Groningen

Ron Jans treedt als technisch manager in dienst van eredivisieclub FC Groningen. Hij volgt per 1 september Peter Jeltema op, die vorige maand bekendmaakte na drie jaar te stoppen. „Iets totaal anders dan het trainersvak”, reageert Jans, die dinsdag werd gepresenteerd. „Ik ga kijken of het bij me past. Gelukkig kan ik vanaf 1 juli over de schouder van Jeltema meekijken. Ik ben heel benieuwd hoe ik het zal ervaren. En dat bij de club, die mij vijftien jaar geleden de kans gaf hoofdtrainer te worden in het betaalde voetbal. Ik hoop op eenzelfde lange en succesvolle samenwerking.” Jans was tussen oktober 2002 en de zomer van 2010 trainer van FC Groningen. Hij werkte daarna bij sc Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle, waar Jans na vier overwegend succesvolle jaren onlangs afscheid nam. (ANP)