Turnen

Technisch directeur Hans Gootjes verlaat bond waar hij succes had

Technisch directeur Hans Gootjes (58) vertrekt per 1 september bij de turnbond KNGU. Hij was sinds 2009 eindverantwoordelijk voor de topsportprogramma’s. De KNGU meldt dinsdag dat Gootjes in overleg besloten heeft op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Gootjes heeft zich na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro vooral gericht op de invulling van de route naar ‘Tokio 2020’. Volgens de KNGU is de basis gelegd voor de volgende stap op weg naar een structurele positie in de wereldtop. Onder Gootjes werden successen gevierd met als hoogtepunten het olympisch goud voor Epke Zonderland (2012) en Sanne Wevers (2016). Gootjes was eerder hoofd Sportontwikkeling en directeur Breedtesport bij NOC*NSF, directeur van de basketbalbond en technisch directeur van de schaatsbond. (ANP)

    • Rob Schoof