Tennis

Spectaculaire uitschakeling Murray

Andy Murray lijkt nog niet klaar voor Wimbledon. De Schotse nummer één van de wereld liet zich dinsdag tijdens zijn eerste optreden op gras dit seizoen verrassen. De Australiër Jordan Thompson, de mondiale nummer negentig, versloeg Murray in de eerste ronde van het toernooi van Queen's in Londen in twee sets: 7-6 (4) en 6-2. Murray won het toernooi van Queen's vorig jaar voor de vijfde keer. Vervolgens was hij ook de sterkste op Wimbledon. In Londen zou Murray het eigenlijk opnemen tegen Aljaz Bedene, maar de Brit meldde zich op het laatste moment af vanwege een polsblessure. Murray kreeg daardoor op het centercourt te maken met 'lucky loser' Thompson. Naast Murray werden ook Stan Wawrinka en Milos Raonic, de nummers twee en drie van de plaatsingslijst, uitgeschakeld. (ANP)