Spaans voetbal

Ook José Mourinho wordt door Spaanse justitie verdacht van grootschalige belastingfraude

In navolging van Cristiano Ronaldo moet ook José Mourinho zich bij de Spaanse rechter verantwoorden. De Spaanse justitie diende dinsdag een aanklacht van belastingfraude in tegen de Portugese manager van Manchester United. Mourinho (54) was van 2010 tot 2013 trainer van Real Madrid en zou toen voor 3,3 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Vorige week werd zijn landgenoot Ronaldo al aangeklaagd. De ster van Real Madrid zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. Ronaldo en Mourinho hebben dezelfde zaakwaarnemer, de invloedrijke Jorge Mendes. Vorig jaar kwamen via klokkenluidersplatform Football Leaks miljoenen geheime documenten uit de voetbalwereld naar buiten. (ANP)