Nationaal cyber Security Centrum (NCSC)

‘Digitale weerbaarheid van Nederland blijft achter bij groei van de dreigingen’

Foto ANP

De methodes van de meer professionele en geavanceerde staten die digitale spionage inzetten tegen Nederland zijn steeds moeilijker te detecteren. Dat staat in het Cybersecuritybeeld Nederland 2017 dat demissionair staatssecretaris Dijkhoff (VVD) woensdag naar de Tweede Kamer stuurde. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie, meldt in het rapport dat de digitale weerbaarheid in Nederland achterblijft bij de groei van dreigingen. Overheid, bedrijfsleven en burgers handelen niet snel genoeg. Andere staten gaan bij hun aanvallen vaker gericht te werk, zoals tegen specifieke routers. Of ze gebruiken malware-injecties via wifinetwerken.Aanvallers worden steeds beter in zo min mogelijk sporen achterlaten. (NRC)