Filmoverzicht: Doodeng 47 Meters Down, flets Sage Femme

De recensenten van NRC bespreken de nieuwe films die deze week uitkomen, waaronder ook Winnie, Câini en My Cousin Rachel.

 • ●●●●

  47 Meters Down: Survivalhorror

  Haaienfilm 47 Meters Down is doodeng: ongeveer de duur van een zuurstoffles zit je naar adem te happen terwijl de zusjes Kate en Lisa proberen om witte haaien in de ogen te kijken. Lees de recensie: Een zuurstoffles lang naar adem happen

  Regie: Johannes Roberts. Met: Mandy Moore, Claire Holt. In: 46 bioscopen.

 • ●●●●

  Winnie: Documentaire

  Rehabilitatie van Winnie Madikizela-Mandela, dat beoogt Winnie. De 80-jarige ‘Moeder van de natie’ was 38 jaar getrouwd met Nelson Mandela toen het paar scheidde. Aanleiding was Winnies overspel, maar tevens haar radicale temperament, dat schuurde met Mandela’s verzoeningsstreven. Lees de recensie: Loftrompet voor Winnie Mandela

  Regie: Pascale Lamche. In: 9 bioscopen.

 • ●●●●●

  Câini: Arthouse

  De naïeve, onwillige Roman raakt verzeild in een moreel drasland als hij uit de stad naar een godvergeten uithoek op de grens van Roemenië en Oekraïne reist om het land te verkopen dat hij van zijn grootvader heeft geërfd. Lees de recensie: Verzeild in een moreel drasland

  Regie: Bogdan Mirica. Met: Dragos Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov. In: 14 bioscopen .

 • ●●●●●

  Sage Femme: Drama

  Het leven van de kleurloze vroedvrouw Claire wordt opgeschrikt als ze een telefoontje krijgt van de vrouw die dertig jaar geleden wegliep bij haar vader. Met desastreuze gevolgen. Béatrice (Catherine Deneuve) – die we leren kennen met een sigaret in de mond en een glas whisky in de hand – blijkt geen figuur om te benijden. Lees de recensie: Actrices redden flets ‘Sage Femme’

  Regie: Martin Provost. Met: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet. In: 33 bioscopen.

 • ●●●●

  My Cousin Rachel: Kostuumdrama

  In het verzorgd gemaakte My Cousin Rachel is alles ambigu. Is Rachel een femme fatale, een zwarte weduwe? Of is zij een onschuldige vrouw die simpelweg haar eigen leven wil leiden in een patriarchale samenleving? Lees de recensie: Deed ze het? Deed ze het niet?

  Regie: Roger Michell. Met: Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen, Holliday Grainger. In: 34 bioscopen.